loader image

Onze coördinator stelt zich voor...

Wilco van Toorn

Wie ben ik?

Mijn naam is Wilco van Toorn en ik ben woonachtig in Hengelo.

Mijn passie voor dieren is al vroeg ontstaan. Als jong jochie had ik een kat waar ik stapelgek op was en als 10 jarige mocht ik dan eindelijk helpen bij een kinderboerderij in Enschede. Heerlijk vond ik dat. Lekker tussen de dieren die niets van je moeten of eisen. Lekker jezelf kunnen zijn. Hier heeft mijn gevoel voor dieren zich verder ontwikkeld en op mijn 13e begon ik met paardrijden. De vrijheid die je voelt op de rug van een paard is met geen pen te beschrijven. Dit heb ik vele jaren gedaan, tot dat ik ongeveer 15 jaar geleden werd geconfronteerd met een chronische ziekte. Dit veranderde mijn leven enorm. Ik moest geen stapjes terug doen, maar kilometers en na een periode van rust heb ik mij weer kunnen geven aan mijn passie om dieren te kunnen helpen. De dierenambulance kwam in beeld en daar kon ik mijn gevoel in kwijt. Dit heb ik enkele jaren gedaan, tot de ambulance uit Hengelo verdween. Nu bij Zorgteam Twente kan ik mijn ervaring inzetten als coördinator en rij ik zelf ook veelvuldig op de ambulance. Mijn gevoel en ervaring deel ik met mijn collega’s die hetzelfde voelen voor de dieren als ik. Dit is ook nodig om het werk bij de ambulance te kunnen doen. Je maakt vaak hele mooie en bijzondere dingen mee, maar ook hele verdrietige momenten.
We zijn trouwens altijd op zoek naar mensen die hun hart ook aan de dieren hebben verpand en het leuk vinden om deel van ons team te zijn. Je bent van harte welkom!!
Groet, Wilco