loader image

Algemene informatie

Onze honden zijn niet zomaar honden,

maar ze zijn voor ons heel speciaal en wij streven ernaar om de beste match voor hun te vinden.

Als iemand volgens onze criteria niet voldoet aan de eisen die we stellen bij een bepaald hond, dan wijzen wij ook af en kunnen dit ook altijd onderbouwen. Het is geen afwijzing voor u als persoon, maar een afwijzing als mogelijke match met onze hond. Waarom heeft iedere hond dan zijn eigen eisenpakket? Nou heel simpel, omdat iedere hond uniek is. Ze hebben altijd eerst een tijdje bij ons gewoond, bij onze locatie of in een gastgezin en wij weten daardoor meer over hun karakter, waar hun behoefte ligt en wat wenselijk is. Wij wijzen niet zomaar af omdat u in een appartement woont, geen tuin heeft, wat ouder bent of weinig ervaring heeft. Elke situatie is anders en die bekijken we dan ook zorgvuldig.

***Wij plaatsen nooit rechtstreeks een hond vanuit het buitenland bij een adoptant. Wij willen eerst de hond zelf leren kennen en zodoende ook kunnen bepalen waar de behoefte ligt, de hond eventueel voor te bereiden op een gezinsleven, wandelen aan de riem en andere gebruikelijke zaken die voor een buitenlandse hond niet altijd vanzelfsprekend zijn. Dit doen we juist om teleurstelling van alle partijen te voorkomen***

KvK nummer: 68124163

RSIN: 8573.12.613

Bankrekeningnummer: NL19INGB 0007 6436 66

Als u belangstelling heeft voor een hond (of soms ook een kat) die wij aanbieden, vragen wij u eerst om ons Intake formulier adoptie in te vullen(geheel vrijblijvend). Deze kunt u vinden op onze website https://www.huisvoordieren.nl/adoptie-intakeformulier/

Vervolgens maken wij een selectie uit de kandidaten waarbij wij een geschikte match met het betreffende dier verwachten en volgt een telefonisch consult en gaan we wat dieper in op de vragen die staan en beantwoord zijn in het intakeformulier. Niemand heeft er iets aan als de match niet goed blijkt te zijn en dan hebben we alleen maar verliezer. Wij gaan voor de win-win situatie.

Vervolgens gaan wij door met 1 kandidaat, gewoon omdat we dit eerlijker vinden tegenover alle partijen. Mocht blijken dat er toch geen klik is, dan gaan we weer terug naar de geïnteresseerden om te vragen of er nog belangstelling is.

Als de adoptant komt kennismaken met de hond, verwachten wij ook dat alle gezinsleden aanwezig zijn. Iedereen moet het ermee eens zijn dat de hond onderdeel van het gezin wordt en ook moet de hond een klik hebben met alle gezinsleden.

Huisbezoek: eerder gingen we op bezoek bij mensen om te bekijken of de situatie veilig is voor de hond. Dit doen we niet meer. Wel vragen we om een filmpje en foto’s te sturen van de mogelijke leefomgeving van de hond. We willen graag weten waar deze terecht komt. Als er onveilige situaties zijn, zoals een niet goed afgeschermde tuin, een gebroken ruit, snoeren die op de grond liggen, een stoel die tegen de reling van het balkon staat etc etc dan zullen wij dit benoemen en vragen om er iets aan te doen.

Als alles in kannen en kruiken is en iedereen is enthousiast en wil er 100% voor gaan, dan gaan we de laatste stap nemen. *