loader image

Verhaal van Bracha

Haar persoonlijke verhaal
Rescue-honden begrijpen als geen ander dat het leven plotsklaps kan veranderen! Zo van klap-klap-voorbij of juist hop-hop-een-leven!
Van asielhond kun je opeens in een liefdevol huis wonen met andere viervoeter-vriendjes, maar je kan ook opeens…. Zo weer thuisloos zijn.
Want dat gebeurde er met deze lieve meid, na een jarenlange adoptie overleed het bazinnetje van Bracha opeens. Ja, dan gaat het leven ongevraagd opeens weer heel anders, dan moet je je weer aanpassen en herstellen. Gelukkig kon deze meid terug naar haar gastgezin, waar ze jarenlang geleden ook zat toen ze in Nederland aankwam. Lang leve trouwe en lieve gastgezinnen . De herkenning na binnenkomst was er direct…. De verbinding met de andere dieren werd zo weer gelegd en toen kwam er eindelijk rust in haar lichaam. Ook Bracha moest rouwen….. Het was eerst tijd voor haar om bij te komen.
En nu…. Nu is ze klaar om weer verder te genieten! Tijd om een nieuw thuis te vinden en waarin zij ervaart dat er genoeg liefde om haar heen is. Sommige blijven, sommige vallen weg! Maar er is zoveel liefde om haar heen…. Wilt u haar dat ook geven?

De feiten
* Naam: Bracha
* Typerende omschrijving: Dit sociale, zachtaardige, lieve en deze door en door betrouwbare dame vindt het zalig om in een tevreden huishouden te mogen zijn.
Te mogen genieten van lome zomerdagen, relaxte wandelingen (want ze geniet zo van wandelingen! Ze heeft een zeer goede conditie met een gezond lichaam, dus je kan net haar echt nog lekker op pad), zalige massages en knusse winteravonden naast je. Als je haar gunt om er te mogen zijn, dan krijg je een ontzettende trouwe viervoeter in je leven en in je hart! Bracha is al ‘rond’ en mooi, geniet van haar aanwezigheid door niets van haar af te dwingen. Geen stress, maar lekker met elkaar op pad gaan waarin de weg naar het vinden van elkaar het mooiste avontuur is. Want ze heeft zoveel liefde te geven. En trouwens ook knuffels te geven…. Want ze loopt door het huis en de tuin met haar knuffels te slepen…. Die ze uiteraard dan ook weer graag aan je geeft! De lieverd….

* Geslacht: teef (gesteriliseerd)
* Leeftijd: 9 jaar
* Ras: Een kruising (kortharig, gewicht rond de 30 kilo. Schofthoogte 60cm)
* Verblijfplaats: in een Nederlands gastgezin (Wassenaar)

Bijzonderheden
* Medische gezondheid: in al de jaren dat ze in Nederland zit zijn er geen medische situaties aan de orde geweest. Geen allergieën, rug- of gewrichtsproblemen. Geen breuken of medicijnen.
* Gechipt: Ja
* Ingeënt: Ja, zeer recent
* Kinderen: Bracha vindt jonge vreemde kinderen druk, onvoorspelbaar en daarom is ze op haar hoede. Ze is kleinkinderen gewend, maar wij gunnen haar nu gewoon een relaxte plek waar ze zichzelf veilig kan voelen.
* Katten: Uitstekend, altijd met andere katten samengeleefd. Ook vreemde katten (bij anderen thuis tijdens visite bijvoorbeeld).
* Andere honden: Bracha vindt het leven in een roedel gewoon zalig!!!! Als evenwichtige, rustige en stabiele ‘mama’ kan ze juist in haar roedel haar meest fijne plaatsje innemen: niet vooraan, maar juist daar waar de saamhorigheid en liefde is. En die zoekt ze ook zeker bij alle viervoeters in huis. Tegen, onder, achter of op andere honden liggen…. Geen probleem voor deze lieverd! En dat betekent ook dat andere dieren zonder problemen tegen haar aan mogen liggen.
* Autorijden: Goed, geen enkel probleem.
* Zindelijk: Ja.
* Lopen aan de riem: Goed. In contact met vreemde mannen buiten (buiten haar eigen roedel) wil ze graag afstand houden. Trekken aan de riem hoort dan op dat moment even in dit plaatje. Drukke en gillende kinderen op straat… precies hetzelfde.
* Alleen thuisblijven: Nu in haar gastgezin zit ze bij andere honden als de mens van huis weg is. Dit gaat goed, dat wil zeggen dat een boodschap doen etc geen probleem is. Je hoort haar niet. Als hond alleen zal dit moeilijker op te bouwen zijn waarschijnlijk, want Bracha heeft altijd met andere honden geleefd. Maar in een nieuwe situatie is dit uiteraard altijd weer een kwestie van vertrouwen en opbouwen, zoals bij elke hond.
* Loslopen: Een uitlaatveld/losloopbos/strand is fijn want wat geniet dit meisje van snuffelen en genieten! Waarschuwing: in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit een hond loslaten! En dan alleen maar met een Air tag of een gps-tracker!

Haar karakter
Wat is de betekenis van het grote genieten eigenlijk? Vraag het aan Bracha en waarschijnlijk ziet zij zichzelf dan ergens met empathische mensen wonen die haar zien zoals ze is…. En niet een beeld hebben van wat ze zou moeten zijn! Want ze is nu gewoon al perfect met haar imperfecties zoals ze is! Ze ziet zichzelf al soezen in een lekkere tuin. Met wandelingen in de natuur. Waar geluid van het leven te horen is, niet dat van verkeer of drukte. En tja…. Dan ziet ze al naast zich andere harige wezens liggen die ook rustig liggen of juist springend door het leven gaan….. Want Bracha is gelukkig als ze zich welkom voelt zonder druk! En dat als ze haar mensen aankijkt ze verbinding krijgt. Want liefde zit in je hart. En wie naar Bracha kijkt voelt die pure liefde in haar. En juist daarvoor gunnen wij deze kanjer de verbinding!

Kom gerust eens kennismaken met Bracha in haar gastgezin. Dat is de reden waarom wij vanuit gastgezinnen plaatsen: de juiste verbinding tussen mens en hond realiseren!

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0)6 55740067
Of stuur een whatsapp naar Natasja. Dan zal zij contact met u opnemen. Vermeld alvast wat over jezelf, zodat Natasja al een fijn beeld heeft over haar mogelijke nieuwe plek!

Adoptiekosten: in overleg
Geslacht: Vrouwelijk
Geboortedatum: 2014
Ras: Kruising
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Schofthoogte: 60
Paspoort: Ja

Belangstelling?

Bel: 0546-648304 of vul het formulier in:

Voor en Achternaam *
Adres
Postcode *
Woonplaats *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Geboortedatum *
Bent u al geïnteresseerd in een hond van onze opvang?
Zo ja, welke hond?
Kunt u uitleggen waarom uw voorkeur uitgaat naar deze hond ? (denk hierbij aan ras, uiterlijk, voorkeur of (karakter)eigenschappen)
Werkt u buitenshuis? en zo ja hoeveel is de hond dan gemiddeld alleen thuis? (inc reistijd)
Met welk doel wilt u een hond adopteren? (bijv. gezelschap, activiteiten, wandelen, voor de kinderen, bewaking of andere doelen).
Heeft u ervaring met honden?
Heeft u al eens een hond weg moeten doen omdat er problemen waren?
Hoe vaak gaat u de hond dagelijks uitlaten? Loopt u graag alleen of mijdt u drukte?
Gaat u naar plekken waar de hond met andere honden kan spelen?
Heeft u nog vragen / opmerkingen?
Hoe is uw gezinssituatie en -samenstelling?

Vermeld: Aantal volwassenen, aantal kinderen en de leeftijden.

Heeft u al honden in huis?
Zijn er andere huisdieren aanwezig?
Zijn er omstandigheden waarmee bij de keuze van een hond rekening moet worden gehouden?

(denk bijv. aan allergie, beperkte mobiliteit, gezinsuitbreiding, vakantie)

Hoe is uw woonsituatie?